top of page

Working Mothers

Public·9 members
August Lazarev
August Lazarev

De Schippers Van De Kameleon Spel Downloaden


1 spelbord, 52 speelkaarten onderverdeeld in 13 bakboord, 13 stuurboord, 13 volle kracht vooruit en 13 reddingsboei en voor elke speler: 1 spelerset bestaande uit 1 kameleonboot, 1 opzetvoetje en 4 verschillende dierenfiches (kuiken, kalf, lam en big) in zijn spelerskleur
De Schippers Van De Kameleon Spel Downloaden


Download Zip: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Ftinourl.com%2F2u4fZT&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0m0FSdbhiTBP12_QbAVsnyHet spelbord toont het Friese meer, onderverdeeld in lichtblauwe en donkerblauwe vakken. Elk van de zijden toont voor één van de spelerskleuren drie grote stuurwielen. Hier worden in de loop van het spel de stuurkaarten onder geplaatst. De stuurkaarten worden per soort (bakboord, stuurboord, volle kracht vooruit en reddingsboei) als open trekstapels neergelegd.De dierfiches worden gedekt geschud. Fiches met een lichtblauwe achtergrond worden gedekt op de daartoe bestemde vakken van het meer geplaatst, donkerblauwe fiches worden open neergelegd. Op velden met een aanlegsteigers komt echter nog geen fiche te liggen.Elke speler ontvangt een kameleonboot en plaatst deze bij de aanlegsteiger in zijn spelerskleur. Dit is de startpositie.


  • Het spel 'De schippers van de Kameleon' wordt gespeeld in de richting van de klok.Een spelersbeurt bestaat uit twee fasen, die na elkaar worden doorlopen: Commando wijzigen: De speler mag een stuurkaart pakken of wegleggen, of de speler doet niets.

  • Commando uitvoeren: De speler laat zijn boot varen zoals de stuurkaarten aangeven. De kaarten worden van links naar rechts uitgevoerd.

  • ad 1: De speler mag één stuurkaart van de openliggende stapels nemen en onder een nog leeg stuurwiel plaatsen. Ervaren schippers gebruiken 5 stuurwielen in plaats van 3. De speler kan er ook voor kiezen een kaart uit zijn commando terug op de desbetreffende stapel te plaatsen of niets te doen.ad 2: Er zijn 4 soorten stuurkaarten: Bakboord: zijn boot vaart één vak schuin naar links;

  • Stuurboord: zijn boot vaart één vak schuin naar rechts;

  • Volle kracht vooruit: zijn boot vaart één vak verder (in dezelfde ring);

  • Reddingsboei: de speler mag proberen een dier te redden.

Op een lichtblauw vak mag de speler het fiche bekijken, zonder dat de andere spelers het kunnen zien. Is het fiche in zijn spelerskleur, dan mag de speler het fiche open voor zich leggen. Is het niet zijn eigen spelerskleur, dan plaatst de speler het fiche weer gedekt op het veld terug. Op een donkerblauw vak mag de speler het fiche open voor zich leggen, als het zijn spelerskleur heeft. Is het fiche niet in zijn spelerskleur, dan mag de speler het fiche open op een ander donkerblauw vak leggen, als daar nog geen fiche ligt.Als de boot als gevolg van een stuurkaart tegen een andere boot of de rand van het meer botst, moet de speler deze stuurkaart op de stapel terugleggen. De boot vervolgt zijn tocht met de volgende stuurkaart uit het commando, vanaf het veld waar de boot stond voor het botste.


  • De spelregels geven een aantal varianten voor meer ervaren schippers: Gebruik alle 5 stuurwieltjes om stuurkaarten onder te plaatsen.

  • Leg alle dierfiches gedekt neer.

  • De spelregels geven ook een aantal varianten voor de kleine schippers: Leg alle dierfiches open neer.

  • De dierfiches mogen niet verplaatst worden.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page